7. (Saba) het land in
Door: Arne-Jan
Blijf op de hoogte en volg Arne-Jan
14 Oktober 2025 | Tanzania, Lugoba
Na een vrije zaterdag waarin ik de was kon laten doen en wat van de stad heb gezien, moest ik zondag vroeg op om op tijd te zijn voor de kerkdienst. We vertrokken rond 07:15 en kwamen ruim 2 uur later aan in Kibaha. Net buiten Dar es Salaam. Daar werden we opgewacht door majoor Israël en zijn vrouw en kregen we uitgebreid ontbijt. Op hetzelfde terrein staat de kerk en die was al duidelijk hoorbaar omdat er enkele kerkgangers aan het zingen waren, ook hier is het gebruikelijk om de speakers vrij hard te zetten.
Het was een schitterende dienst waarin er voldoende ruimte was voor iedereen. In de middag maakte we een groepsfoto en daarna hadden we met een klein gezelschap ook nog lunch, wederom bij de majoor thuis.
Aan het eind van maandagochtend vertrokken majoor Musa en ik in de richting van Lugoba, een rit van ongeveer 4 uur het land in. De stad uit is voor nu wel prettig, even een andere omgeving. Hier ga ik de komende dagen kijken op een outpost, dan is het nog geen korps. Waar ook mensen van de Masai stam deelnemen. Dit is uniek omdat zij erg op zichzelf leven en moeilijk te bereiken zijn en geen andere mensen toelaten.
Na aankomst hebben we een rondje over een gigantische markt gelopen en gingen we op zoek naar wat eten. Geen restaurants zoals in Dar es Salaam maar gewoon wat kraampjes langs de weg. Na wat afkeurende blikken van majoor Musa vonden we een kraampje die zijn goedkeuring kreeg. Er lagen ongeveer 10 kippen die al gefrituurd waren en deze werd in 5 stukken gehakt. Daarna gingen ze nog een keer in een pan met olie. Deze olie was zo donker dat zelfs Wout zout deze had vervangen, maar de smaak was goed! En ik ben na ruim een week ook al wel wat gewend.
Arne o.a.
14 Oktober 2025 - 16:03
Wim Van De Groep:
Hahahah Wout zout! Leuk om je op deze manier te volgen. Ga zo door!